Εύκολα σνακ για την παραλία και για κάθε ανάγκη

Εύκολα σνακ για την παραλία και για κάθε ανάγκη

Κάνεις διατροφή εν μέσω διακοπών; Δύο είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που μπορείς να κάνεις στην παραλία και να ακυρώσουν την προσπάθειά σου για σωστή διατροφή.  Το πρώτο είναι το να μη φας τίποτα όλη μέρα στην παραλία και μετά να βουτήξεις στη ντοματοσαλάτα και στα παϊδάκια ενώ όταν δεν τροφοδοτείς το σώμα σου με τροφή τόσες πολλές ώρες, χαλάς τον μεταβολισμό σου.

Το δεύτερο λάθος είναι ότι τρως σαβουροτροφές. Τυρόπιτες, κακής ποιότητας τοστ και συσκευασμένα σάντουιτς γεμίζουν το σώμα σου με λίπος και δεν παρέχουν παρά ελάχιστα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό σου.

Γι΄αυτό ετοίμασε αυτά τα εύκολα σνακ για την παραλία. Καλύπτουν κάθε ανάγκη, ακόμη κι όταν γυμνάζεσαι στην άμμο, μεταφέρονται εύκολα και μπαίνουν σε ψυγειάκι και είναι ιδανικά ώστε να μην κολλά η άμμος πάνω τους!

1 Σταφύλια για αναπλήρωση ηλεκτρολυτών

Όλοι οι καρποί που περιέχουν φλούδα (δαμάσκηνα, πορτοκάλια, νεκταρίνια κ.λπ.) είναι εξαιρετικά για τη σιλουέτα και την υγεία σου, αλλά τα σταφύλια είναι ιδανικά αν έχεις μικρό ψυγείο. Απλά βάλε ένα σακουλάκι ή δύο στον καταψύκτη πριν την παραλία και βγάλε τα όταν φεύγεις για παραλία.

Το σταφύλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και σίδηρο. Το αξιοσημείωτο είναι ότι από τα 16 στοιχεία που είναι απαραίτητα στον ανθρώπινο οργανισμό, τα 12 πιο βασικά περιέχονται στα σταφύλια (κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, νάτριο κ.ά.).

2 Trail mix για ενέργεια

Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα είναι τέλεια για σνακ στην παραλία, συσκευάζονται εύκολα και πιάνουν ελάχιστο χώρο στα πράγματά σου. Όταν έχεις ανάγκη για ενέργεια λίγοι ξηροί καρποί με αποξηραμένα φρούτα είναι το ιδανικό σνακ!

3 Σουβλάκια λαχανικών και φρούτων για ενυδάτωση

Το σνακ στην παραλία θα πρέπει να είναι εύκολο και να σε δροσίζει και σε αυτό το σημείο μπαίνουν τα… σουβλάκια! Μπορείς να φτιάξεις σουβλάκια με ατέλειωτους συνδυασμούς φρούτα και λαχανικά και να ενυδατώσεις το σώμα σου, εκτός από το μπουκάλι νερό που θα έχεις μαζί σου. Μπόνους: Μπορείς να τα φας ακόμη κι αν στα χέρια σου έχει κολλήσει άμμος!

4 Μπάρες δημητριακών για κάτι γλυκό

Είτε θέλεις κάτι γλυκό ή αλμυρό, μία μπάρα δημητριακών είναι ένα γρήγορο και εύκολο σνακ για την παραλία. Δοκίμασε την “Είμαι Μπάρα” χωρίς πρόσθετα και ζάχαρη, με κύρια βασικά της υλικά, το μέλι και τη βρώμη. Επίσης, οι βιολογικές μπάρες Bite Me είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

5 Βραστό αυγό για πρωτείνη

Αυτό μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα σνακ στην παραλία. Τα βρασμένα αυγά μπορούν να ξεπλυθούν εύκολα αν πέσουν στην άμμο, είναι το ίδιο νόστιμα είτε κρύα είτε ζεστά, και αν τα έχεις πάρει μαζί σου ξεφλουδισμένα στην παραλία δεν θα κάνεις δέκα ώρες να τα ξεφλουδίσεις εκεί. Τα αυγά είναι πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας. Αυτό που τα κάνει μοναδικά και απαραίτητα είναι το περιεχόμενο των θρεπτικών ουσιών όπως βιταμίνη Α, φυλλικό οξύ, βιταμίνες Β5, Β12, Β2, φώσφορο, σελήνιο, βιταμίνες Α, D, K, Β6, ασβέστιο και ψευδάργυρο. Η υψηλή περιεκτικότητα του αβγού σε πρωτεΐνες συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην αύξηση της μυικής μάζας και δύναμης ενώ εμποδίζει την απώλεια μυικής μάζας. Επίσης το αυγό, καλύπτει το 5-10% των ημερήσιων αναγκών σε πρωτεΐνη, παρέχοντας όλα εκείνα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζονται οι καταπονημένοι μυς για να επανέλθουν στο φυσιολογικό.

6 Ντομάτες για αντηλιακή προστασία

Οι ντομάτες είναι εξαιρετική τροφή για την προστασία του δέρματος. Περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό, το λυκοπένιο, το οποίο μπορεί να εξισορροπήσει τις βλαβερές επιπτώσεις των ακτινών UV με το να σαρώνει τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν το δέρμα. Επίσης, το λυκοπένιο απορροφάται γρηγορότερα από τον οργανισμό με την παρουσία βήτα καροτίνης. Συμπτωματικά, η ντομάτα περιέχει και βήτα καροτίνη, καθώς επίσης και βιταμίνη C.

7 Ζυμαρικά ολικής άλεσης για υδατάνθρακες

Τα μακαρόνια και άλλα ζυμαρικά τρώγονται άνετα και κρύα στην παραλία. Ένα πιάτο μακαρόνια και ένας τόνος είναι ο καλύτερος τρόπος για αποκατάσταση μετά από (πολύ) κολύμπι στη θάλασσα ή (πολύ) τρέξιμο στην άμμο. Μετά από έντονη άσκηση, τα αποθέματα γλυκογόνου στο σώμα σου εξαντλούνται και τα μακαρόνια είναι η καλύτερη πηγή για να το αναπληρώσεις. Για να ανακάμψουν οι μύες σου και να τους εξασφαλίσεις καύσιμα για την επόμενη μέρα, ξαναγέμισε τις αποθήκες γλυκογόνου με την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε υδατάνθρακες.