Μακαρόνια Με Σάλτσα Ντομάτας Και Αυγού

Μακαρόνια Με Σάλτσα Ντομάτας Και Αυγού

Όλοι ξέρουμε να βράζουμε μακαρόνια, είναι το πιο απλό και γρήγορο φαγητό, όμως και τα μακαρόνια έχουν τα μυστικά τους.

Ένα μυστικό τους είναι, ότι ρίχνουμε μια κουταλιά λάδι στον βρασμό για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Άλλο μυστικό είναι, ότι πριν κλείσουμε το μάτι ρίχνουμε λίγο κρύο νερό απ την βρύση, για σταματήσουμε τον βρασμό και αμέσως μετά τα σουρώνουμε.

Ένα τρίτο μυστικό είναι, όταν θέλουμε να τα φάμε σκέτα, μόνο με τυρί, χωρίς σάλτσες, η να τα χρησιμοποιήσουμε μόνο για κρύες σαλάτες η συνοδευτικό κάποιου άλλου πιάτου, τότε, βάζουμε την κατσαρόλα κάτω από την βρύση ρίχνουμε μέσα κρύο νερό, αφήνουμε δέκα λεπτά και μετά σουρώνουμε η… όπως είναι στο σουρωτήρι τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για λίγα λεπτά.

Ένα άλλο βασικό είναι ότι τα μακαρόνια, πρέπει να είναι βρασμένα «Al dente», όπως λένε οι φίλοι μας Ιταλοί μακαρονάδες, δηλαδή να τα «νιώθεις στο δόντι», βέβαια υπάρχουν και τα προσωπικά γούστα, οπότε περί ορέξεως …

Αφού λοιπόν είπαμε τα μυστικά μας ας φτιάξουμε την σάλτσα μας…

Βάζουμε σ ένα κατσαρολάκι την ντομάτα μας, φρέσκια περασμένη στο μούλτι η την έτοιμη του εμπορίου, που είναι επίσης πολύ καλή, έχουν πολύ βελτιωθεί.

Ρίχνουμε μέσα το λάδι, αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο, φύλλα δάφνης, ένα ξυλάκι κανέλλας, ένα μικρό ποτηράκι κρασί, ότι υπάρχει, συμπληρώνουμε λίγο νερό και βράζουμε μέχρι η σάλτσα μας να πήξει, να φύγουν τα πολλά υγρά της, να μελώσει.

Σ αυτό το σημείο που η σάλτσα μας είναι έτοιμη, χτυπάμε στο μούλτι δυο αυγά* πολύ καλά και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα ανακατεύοντας πολύ καλά για να μην φαίνεται το αυγό, σε λίγο που θα ψηθεί το αυγό, φαίνεται στην σάλτσα αυτό, πέντε λεπτά θέλει κι είναι έτοιμη.

Είναι μια ιδιαίτερη σάλτσα, εύγευστη, που σερβίρεται πάνω από τα μακαρόνια με ψιλοκομμένο μαϊδανό.

Συνοδεύονται ωραιότατα, με μια υπέροχη φρέσκια πράσινη σαλάτα και τυρί τριμμένο εφόσον το επιθυμείτε.

*Για ένα πακέτο μακαρόνια και την αντίστοιχη σάλτσα θέλει δυο αυγά, για λιγότερη ποσότητα ένα μόνο είναι αρκετό.