Βότανα και αφεψήματα που κατευνάζουν το στομάχι μετά την κραιπάλη του Πάσχα

Βότανα και αφεψήματα που κατευνάζουν το στομάχι μετά την κραιπάλη του Πάσχα

Η Κυριακή του Πάσχα είναι η γιορτή που τρώμε και πίνουμε περισσότερο από κάθε άλλη μέρα, γεγονός που συχνά επιβαρύνει το στομάχι και τα συμπτώματα κρατάνε μέρες μετά. Το φαρμακείο της φύσης ωστόσο προσφέρει μία «φυσική» λύση στο πρόβλημα.

Έχοντας περάσει μία περίοδο νηστείας, η απότομη κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού και ποτού, ταράζει το στομάχι με αποτέλεσμα η καούρα και το αίσθημα φουσκώματος και δυσφορίας να μας ακολουθεί μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ωστόσο υπάρχουν μερικά βότανα και υλικά τα οποία μπορούν να μας ανακουφίσουν φυσικά.

Bότανα όπως το γλυκάνισο, η μέντα, ο μάραθος, το κόλιαντρο και το αγριοκύμινο ηρεμούν το στομάχι και ανακουφίζουν από τους πόνους και τη δυσφορία.

Επίσης το χαμομήλι και ο δυόσμος είναι ιδανικά για τη χώνεψη αφού χαλαρώνουν τους μυς του στομάχου, ενώ ενδείκνυται επίσης και η σπειραία, βότανο γνωστό για την αντιόξινη δράση του.

Ακόμη, σημαντική είναι και η γλυκόριζα η οποία έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και ανακουφίζει το στομάχι από την καούρα,αλλά και το λεμονόχορτο το οποίο βοηθάει την πέψη, ενώ συμβάλλει και στην αποσυμφόρηση της κοιλιακής χώρας.

Όσον αφορά τα φρούτα, η παπάγια αλλά και ο ανανάς δροσίζουν και ανακουφίζουν από φουσκώματα και πόνους στο στομάχι, ενώ το μανταρίνι διευκολύνει σημαντικά τη χώνεψη και η μπανάνα καταπραΰνει την καούρα.

Τέλος αυτές τις ημέρες εντάξτε στη διατροφή σας το γιαούρτι, τα παντζάρια, το λάχανο και τα καρότα τα οποία βοηθούν το στομάχι να επανέλθει ταχύτερα στους φυσιολογικούς τους ρυθμούς.