Site icon Συνταγές και Μυστικά

Κοτόπουλο φούρνου με μπάμιες

Υλικά για 4 άτομα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αν έχουμε φρέσκες μπάμιες, τις απλώνουμε σε ταψί, τις αλατίζουμε, τις ραντίζουμε με ξύδι και τις αφήνουμε μισή ώρα στον ήλιο. Αν έχουμε κατεψυγμένες τις αφήνουμε εκτός ψυγείου να ξεπαγώσουν και μετά τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με λίγο ξύδι.
  2. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο (σε δυο δόσεις) να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε σε γάστρα ή ταψί.
  3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο και προσθέτουμε το σκόρδο. Όταν μυρίσει προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη κι αλατοπίπερο. Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Ξεπλένουμε τις μπάμιες και τις στεγνώνουμε καλά. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε τηγάνι και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά σε δύο δόσεις.
  5. Μεταφέρουμε στη γάστρα τις μπάμιες μαζί με το λάδι τους, ανάμεσα από το κοτόπουλο, περιχύνουμε όλο το φαγητό με τη σάλτσα ντομάτας και σκεπάζουμε τη γάστρα.
  6. Ψήνουμε  το φαγητό στον προθερμασμένο φούρνο για μιάμιση ώρα περίπου, βγάζοντας τη γάστρα και κουνώντας την ενδιάμεσα. Δεν προσθέτουμε νερό, μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο. Θέλουμε να έχει μια πυκνή σάλτσα το φαγητό κι όχι να κολυμπάει σε μια νερουλή σάλτσα.
  7. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό το βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και δυόσμο και κάνουμε ένα τελευταίο κούνημα.
  8. Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή ζεστό. Συνοδεύουμε με καλό ζυμωτό ψωμί και μια ωραία χωριάτικη.
Exit mobile version